Het belang van een goed kantoor ingericht

Je brengt meer waarschijnlijke tijd door op je werkplek dan waar dan ook. Het is dan ook niet verrassend dat een goed ingerichte kantooromgeving van essentieel belang is voor uw productiviteit en algemeen welzijn. Het kan echter soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen als het gaat om het verbeteren van je kantoorruimte. We bespreken enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het ontwikkelen van een aantrekkelijke en functionele kantooromgeving.

Verlichting

Een goed verlichte werkruimte is van groot belang voor de productiviteit en gezondheid van medewerkers. Te weinig licht kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en oogklachten, terwijl te veel licht weer kan leiden tot verblinding en een ongemakkelijke bediening.

Om de juiste verlichting te kiezen moet je rekening houden met de genomen die worden uitgevoerd in de kantoorruimte. Een geleidelijk verlichtingssysteem kan bijvoorbeeld helpen om de concentratie van medewerkers gedurende de dag te verbeteren. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor duurzame verlichting, zodat de kantooromgeving energiezuinig blijft.

Meubilair

Het kiezen van meubels en ergonomische meubels is van groot belang voor de gezondheid en productiviteit van medewerkers. Werknemers brengen vaak lange uren door, wat kan leiden tot rug- en nekklachten, beperkte bewegingsvrijheid en vermoeidheidsklachten.

Ergonomische meubels, zoals verstelbare bureaustoelen, zijn ontworpen om de lichaamshouding van medewerkers te ondersteunen en de drukpunten op de rug, nek en schouders te verminderen. Een goede bureaustoel zou bijvoorbeeld het gewicht van het lichaam ondersteunen en passagier bij de hoogte van de werkplek, zodat de medewerker een goede houding kan opnemen. Een verstelbaar bureau stelt medewerkers in staat om het bureau op de juiste hoogte af te stellen zodat ze staand kunnen werken.

Kleurgebruik

Kleurpsychologie kan helpen om het gevoel en de sfeer van een kantoor te bepalen. Bepaalde kleuren kunnen bepaalde emoties oproepen, zoals rood en geel die vaak worden geassocieerd met energie en creativiteit.

Ook interessant

Office

Het belang van een goed kantoor ingerichtJe brengt meer waarschijnlijke tijd door op je werkplek dan waar dan ook. Het is dan ook niet verrassend dat ...

Lees verder

Kantoor huren

De voordelen van het huren van een kantoorruimteHet hebben van een kantoorruimte kan een enorme impact hebben op de productiviteit en professionalite ...

Lees verder

Co Working spaces

Co Working spacesCo-working spaces zijn een steeds populaire trend in zowel de professionele als de creatieve industrie├źn. Veel professionals, start-u ...

Lees verder